A miért vagyunk betegek kérdés már nagyon régóta foglalkoztatja az emberiséget. A legutóbi tudományos kutatások, többek között az oxidatív stresszt teszik felelőssé a "miért vagyunk betegek" kérdésre. Az oxidatív stressz fő forrása az oxigén szabad gyök, amely részét képezi a szervezetünkben lévő szerves vegyületeknek. A hatékony, mellékhatások nélküli antioxidánsok fejlesztésénél, csak csekély eredményeket értek el.

Japánban orvosok és tudósok már felfedezték, hogy a molekuláris hidrogén nagy potenciállal rendelkezik, mint hatékony anorganikus antioxidáns, terápiás alkalmazás esetén. /Ohsawa et.al., Nat.Med.13/

Ellentétben sok más antioxidánssal képes diffúzióra is minden sejtstruktúrában. A molekuláris hidrogén negatív redoxpotenciált termel a szervezetben, aminek köszönhetően növekszik a szervezet képessége harcolni a szabad gyökök és az oxidatív stressz ellen. A túlzott oxidatív stressz és a vele járó szövetkárosodás komoly megbetegedések tömegének/százainak/ lehet az oka. A molekuláris hidrogén szelektív antioxidánsként működik, amely csak a veszélyes gyököket semlegesíti bármely koncentrációban, de a hasznosakat fenntartja.

Számos betegségről kiderült, hogy patomechanizmusában a szabad gyökök jelentős szerepet játszanak.  A molekuláris hidrogén szelektív antioxidáns hatású. így támogatja a szervezetet a szabad gyökökkel szembeni védekezésben. Védelmezi a fehérjéket, lipideket, mely alapvetően fontos az olyan betegségek elleni küzdelemben, mint a diabetes, az érelmeszesedés, szív és agyi katasztrófák. A neurodegeneratív betegségek, a szaruhártya elváltozásai, vagy különböző rákos megbetegedések.

A mechanizmus

A molekuláris hidrogén helyreállítja a vörösvértestek egészséges membránfeszültségét, hatására javul a mikrókeringés az életfontosságú szervek területén, fokozza az agy, a szív, a vese, a tüdő működését. A hidrogén hatására gyorsabban gyógyulnak a krónikus sebek, fekélyek. Csökkenti a csont-ízületi fájdalmakat, duzzanatot, gyorsabb gyógyulást eredményez sérüléseket, műtéteket követően. A molekuláris hidrogén medicina anti-aging hatása a sejtek hidratáltságának növelésén, a kötőszöveti rostok épségének helyreállításán és antioxidáns hatásán alapul.

Az étkezési szokások meglehetősen rossz irányba fordultak. Korosodó emberek szervezete elsavasodik és kiindulást nyer a legtöbb betegség. Ez ellen gyökeres változtatást kell létrehozni az étkezésben. A táplálék táplálja a testet és a lúgosság felé vigye el, hogy az visszaforduljon a pH érték és emelkedjen. A minden napi élet alapja a jó és tápláló helyes ételek megválasztása. Természetes alapanyagból származó ételek fogyasztása nap mint nap. Nyersen ehetőket előnybe részesíteni úgy mint gyümölcsök és zöldségek, valamint olajos magvak az étrendbe helyezése.

Szóval a recovery pusz étrend-kiegészítő hozzásegít, hogy a helyes irányba fordítsuk az élet menetünket. Hozzájárul a miért vagyunk betegek kérdés megválaszolására. És arra is, hogy miért öregszünk meg idő előtt.